Woonzorgcentra

De 3 rusthuizen (wzc Heilige Familie, wzc Sint-Jozef (Wiekevorst) en wzc Zonnewende) die in de loop der jaren door de Zusters werden opgericht en waarvan zij mee aan het beheer stonden, werden in 1977 samengebracht onder de overkoepelende vzw “Rusthuizen Zusters van Berlaar”. Nadien sloten wzc Heilig Hart (2005), wzc Sint-Margaretha (2006), wzc Sint-Jozef (Kessel – 2011) en wzc Sint-Michaël (2012) aan bij de vzw.

Op 1 september 2016 opende het 8ste woonzorgcentrum zijn deuren in Berlaar zelf (wzc Kloosterhof), naast het instituut van het Heilig Hart van Maria en in een deel van de vroegere kloostertuin.

Omdat ook de dienstverlening van de vzw sterk werd uitgebreid met de opening van kamers voor kortverblijf, centra voor dagverzorging, assistentiewoningen, dienstencentra, thuisverpleging … wil de vzw voortaan ook binnen de vertrouwde (thuis)omgeving zorgen voor de nodige ondersteuning. Daarom wijzigde de naam in 2018 van “rusthuizen” naar “Zorggroep Zusters van Berlaar”.

Op 1 april 2024 sloten zowel Berlaarse Buur wzc Sint-Augustinus als wzc De Bekelaar uit Lommel aan, wat het totaal op 10 huizen brengt die aangesloten zijn bij de vzw Zorggroep Zusters van Berlaar. Bekijk hier de missie en visie of surf voor meer info naar www.zorggroepzvb.be.

Nieuws